Dichterbij dan ooit

Vergis je niet. Bedrijven zijn dagelijks het slachtoffer van phishing, ransomware, malware.. In het beste geval is het slachtoffer voldoende beschermd tegen cyber attacks. Zo niet resulteert een dergelijke aanval mogelijk in data- of zelfs financiële verliezen.

De meeste gevallen blijven onder de radar. Maar er zijn ook uitschieters. Begin dit jaar nog betaalde de universiteit van Maastricht maar liefst 200.000 euro aan hackers die belangrijke gegevens in hun greep hadden gekregen.

En doet de naam Asco een belletje rinkelen? De Belgische onderneming ging na een ransomware-aanval meteen op slot. Alle 150 werknemers zaten noodgedwongen een maand thuis, wat leidde tot een verlies van miljoenen euro’s en een productieachterstand van maanden.

Van AI tot gezond boerenverstand

Er bestaan tal van technische oplossingen om jou en je werknemers te beschermen tegen online piraten. Waaronder effectieve virusscanners die gebruik maken van artificiële intelligentie. Maar er is meer, veel meer. Bij ITC tonen we graag hoe onze securitypakketten het verschil kunnen maken binnen jouw bedrijf.

Toch begint een veilige digitale werkomgeving nog steeds bij logisch nadenken. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Komt een mailtje allesbehalve logisch of natuurlijk over? Bouw meteen extra voorzichtigheid in en klik niet zomaar op elke link. Let extra op voor mails die vragen om je wachtwoord aan te passen of je bankgegevens in te voeren.

Lees ook: Maak elke klik veilig met SecureDNS

ITC Security Sessies: wij zoeken jullie zwakste punt

Van de digibeten tot de digitale allesweters: één verkeerde klik is genoeg om een keten van mogelijke problemen in gang te zetten. Uit ervaring weten we dat gemiddeld één op de vier werknemers in de val trapt van online zwendelaars.

Hoe we dat precies achterhalen? Dankzij de informatie die we oppikken tijdens onze Security Sessies. Op een uurtje tijd betrekken we zoveel mogelijk werknemers op een interactieve manier. We kruipen – in nauw overleg uiteraard – zelfs even in de huid van de hackers en gaan op zoek naar de meest voor de hand liggende gaatjes in jullie eigen veiligheidsnet.

Ons doel is om iédere deelnemer bewuster te doen nadenken over veilig mailverkeer, verantwoorde dataopslag en slim wachtwoordenbeheer. En om de boodschap zo lang mogelijk te doen nazinderen.

Een ITC Security Sessie organiseren in jouw bedrijf?

We stellen jouw sessie helemaal op maat samen. Leggen we de focus volledig op online veiligheid? Of delen we bijvoorbeeld ook onze tips & tricks rond Office365, Microsoft Teams of andere bedrijfsgerelateerde software?

Contacteer ons meteen: bezorg ons jouw wensen of vraag een afspraak aan.